کد خبر: 40945

گزارش ویدیوئی

آوارگی کپرنشینان جَنگَلوک / شرایط سخت زندگی چادری در هوای شرجی بندر

حاشیه‌نشینان جَنگَلوک بعد از آتش‌سوزی فراگیر کپرهایشان حالا در هوای شرجی بندر چابهار در چادرهای امدادی زندگی می‌کنند و مهم‌ترین نیازشان وسایل سرمایشی مناسب است.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»،  پنجشنبه 18 اردیبهشت‌ماه آتشی فراگیر به جان کپرهای منطقه حاشیه‌نشین «جَنگَلوک» واقع در شهر چابهار افتاد و 150 نفر را آواره کرد. در این آتش‌سوزی 30 کَپَر خاکستر شد و حاشیه‌نشینان همان خرده چیزی را که داشتند از دست دادند.

فرماندار ویژه چابهار می‌گوید: با یک بی‌احتیاطی و آتش گرفتن یک گاز پیکنیکی در یکی از خانه‌های کپری جنگلوک، آتش سرایت می‌کند و 30 کپر را می‌گیرد؛ خوشبختانه این آتش‌سوزی تلفات انسانی نداشته است. 30 چادر موقت میان بحران‌دیدگان آتش‌سوزی توزیع شده تا فعلاً در آن‌ها اسکان موقت پیدا کنند.

رحمدل بامری در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: مناطق حاشیه‌نشین چابهار در حال ساماندهی هستند؛ بنیاد مسکن مکلف شده ساماندهی کند و خانه بسازد؛ جنگلوک اما هنوز در طرح نیامده؛ پیگیر هستیم طرح جنگلوک هم اجرا شود و افراد بتوانند در خانه‌های ایمن بدون کپر زندگی کنند.

چابهار با 60 تا 70 هزار نفر جمعیت حاشیه‌نشین پرسرعت‌ترین شهر حاشیه ایران و رکورددار بالاترین نسبت حاشیه‌نشینی در کشور است طوری که از جمعیت 120 هزار نفری شهر چابهار 60 تا 70 هزار نفر، یا به عبارتی بیش‌ از نیمی از جمعیت در سکونتگاه‌های غیررسمی حاشیه شهرها زندگی می‌کنند.

14 سکونتگاه غیررسمی حاشیه در چابهار وجود دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها "جَنگَلوک، کُمب، عُثمان آباد، رمین، میرآباد، مرادآباد، هوت‌آباد و نوک‌آباد" نام دارند و در میان این‌ها "کُمب" با حدود 23 هزار نفر جمعیت بزرگ‌ترین منطقه حاشیه‌نشین چابهار محسوب می‌شود.

 

آتش‌سوزی و بلایای طبیعی مانند سیل و طوفان بیشترین آسیب را به مناطق حاشیه‌نشین چابهار می‌زند و در مناطق حاشیه‌‌نشینی چابهار و استان امری عادی است و هر از چند گاهی اتفاق می‌افتد، در طوفان و سیل فروردین‌ماه سال گذشته نیز حداقل 100 کپر حاشیه چابهار در منطقه حاشیه‌نشین "میرآباد" تخریب شد.

چهار روز بعد از آتش‌سوزی فراگیر جَنگَلوک به این منطقه رفتیم تا روند امداد و اسکان حادثه‌دیگان را بررسی کنیم؛ مردم با گذشت چند روز در چادرهای موقت که به آن‌ها داده شده در هوای شرجی بندر چابهار روزگار می‌گذارنند و منتظر کمک‌های مردمی و دولتی هستند، مهم‌ترین این نیازها وسایل سرمایشی مناسب است./ تسنیم

مرتبط ها